Priopćenje Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije, 3. listopada 2020.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je osam novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o jednoj muškoj i dvije ženske osobe iz Dubrovnika (za dvije je utvrđena epidemiološka veza), jednoj muškoj osobi iz Metkovića i jednoj ženskoj osobi iz Kule Norinske (za oboje utvrđena epidemiološka veza), jednoj muškoj osobi iz Župe dubrovačke, te jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi koje nemaju prebivalište na području naše županije.

Izliječeno je sedam osoba – tri iz Dubrovnika,  dvije iz Metkovića, jedna osoba iz Slivnog te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je deset osoba pozitivnih na koronavirus. Od početka pandemije analizirano je 14 808 uzoraka.

U samoizolaciji su 259 osobe, a u posljednja 24 sata nije utvrđen slučaj kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđen je ukupno 81 slučaj kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.