Priopćenje Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije, 3. rujna 2020.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Zaraženo je 5 muških i 4 ženske osobe iz Dubrovnika (od toga dvije muške i dvije ženske osobe imaju utvrđenu epidemiološku vezu), 4 muške osobe iz Metkovića (za jednu poznata epidemiološka veza), jedna muška i jedna ženska osoba iz Konavala, jedna muška osoba iz Stona te jedna muška osoba iz Ploča (utvrđena epidemiološka veza). Zaražena je i jedna ženska osoba iz Dubrovačkog primorja te jedna ženska osoba iz Vela Luke (utvrđena epidemiološka veza).

Izliječeno je 11 osoba – 2 Dubrovnik, 4 Metković, 2 iz Stona, te po jedna iz Dubrovačkog primorja, Orebića i Ploča.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 16 osoba pozitivnih na koronavirus, a od početka pandemije na analizu je poslano 10 107 uzoraka.

U samoizolaciji se nalaze 493 osobe, a u posljednja 24 sata nije utvrđen nijedan slučaj kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 63 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.