Poziv na Javno izlaganje prijedloga Uredbe o proglašavanju posebnih rezervata Modro oko i jezero Desne, Ušće Neretve i Kuti

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike izradilo je prijedlog Uredbe o proglašavanju posebnih rezervata Modro oko i jezero Desne, Ušće Neretve i Kuti.

Uredbu donosi Vlada Republike Hrvatske, temeljem članka 123. Stavka 2. Zakona o zaštiti prirode (Narodne novine br. 80/13, 15/18, 14/19 i 127/19) kojom se predlaže zaštita područja u sljedećim kategorijama:

  • Posebni ornitološki rezervat Modro oko i jezero Desne (prekategorizacija i promjena granice postojećeg značajnog krajobraza);
  • Posebni ornitološko-ihtiološki rezervat Ušće Neretve (proširenje postojećeg rezervata);
  • Posebni ornitološki rezervat Kuti (novo proglašenje).

Javno izlaganje prijedloga Uredbe održat će se 10. lipnja 2020. godine (srijeda) u Društvenom domu Mlinište u Mliništu na adresi Mlinište 24 od 12.00 do 13.00 sati.

Na lokaciji javnog uvida bit će izložen Prijedlog Uredbe o proglašavanju posebnih rezervata Modro oko i jezero Desne, Ušće Neretve i Kuti, Stručna podloga i kartografski prikaz granice te knjiga primjedbi u koju zainteresirana javnost može upisati svoje prijedloge, mišljenja i primjedbe.

VAŽNA NAPOMENA!

Zbog trenutne situacije uzrokovane COVID-19 infekcijom, za vrijeme trajanja javnog izlaganja, sve sudionike ljubazno molimo sljedeće:

  • prije ulaska u prostoriju dezificirati ruke
  • održavati fizičku udaljenost od 2 metra
  • u prostorima gdje boravi više osoba preporučuje se nošenje maski za lice

Više na linku Ministarstva zaštite okoliša i energetike:

https://mzoe.gov.hr/vijesti/obavijest-o-javnom-izlaganju-prijedloga-uredbe-o-proglasavanju-posebnih-rezervata-modro-oko-i-jezero-desne-usce-neretve-i-kuti/5882