Župan sa suradnicima na obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Kninu

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom i ove je godine u Kninu sudjelovao na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 23. obljetnici VRO Oluja.

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeće na spomeniku hrvatske pobjede „OLUJA 95“ predstavnici državnog vrha i Stjepan Cumbaj, otac Jadranka Cumbaja poginulog u VRO Oluja, odali su počast poginulim braniteljima, a program je potom nastavljen obraćanjem predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

Na kninskoj Tvrđavi je u 9.43 sati svečano podignuta hrvatska zastava uz ispaljivanje 23 plotuna iz topničkog oružja, nakon čega su djeca poginulih branitelja u VRO Oluja pročitala imena poginulih u ovoj akciji.

Program na Tvrđavi je završen zračnim mimohodom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a Misu za Domovinu su u kninskoj crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta predvodili vojni ordinarij u RH mons. Jure Bogdan i šibenski biskup mons. Tomislav Rogić.