Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila Javni poziv za iskaz interesa škola za sudjelovanje u školskoj shemi

Radi povećanja unosa svježeg voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda, kao i podizanja svijesti o značaju zdrave prehrane kod školske djece,  Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je i ove godine objavila Javni poziv za iskaz interesa škola za sudjelovanje u školskoj shemi.

Prijašnjih godina su osnovnoškolci dobijali besplatno voće, a ove godine program obuhvaća  besplatne obroka voća, povrća i mlijeka za svu školsku djecu.  Za provedbu iste ukupno je osigurano 23 milijuna kuna. Voće i povrće isporučivati će se i raspodjeljivati najmanje jednom tjedno, a mlijeko i mliječni proizvodi jednom tjedno najmanje 12 tjedana u nastavne dane u skladu sa školskim kalendarom tijekom cijele školske godine.

Od osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija, na ovaj Javni poziv odazvalo se ukupno 19 osnovnih i 10 srednjih škola.