Čelnici Županije na proslavi Roš Hašane

Župan Nikola Dobroslavić, predsjednica Županijske skupštine Vilma Kosović i zamjenica župana Žaklina Marević sudjelovali su u svečanosti obilježavanja židovske Nove godine, 5778. Roš Hašane.

Predsjednica Židovske općine Dubrovnik Sabrina Horović zahvalila je svima na dolasku, pri čemu je posebno zadovoljstvo istaknula činjenicom da su se i ove godine na proslavi blagdana Roš Hašana okupili predstavnici svih vjerskih zajednica u Dubrovniku.

Nazočnima se obratio i župan Nikola Dobroslavić, koji je svim vjernicima židovske vjeroispovijesti čestitao blagdan Roš Hašane. Svim pripadnicima Židovske općine Dubrovnik, na čelu s predsjednicom Sabrinom Horović, Župan je čestitao na svemu što su učinili na očuvanju i promicanju tradicije i običaja uz uvjerenje da će tako nastaviti i u budućnosti.

„Ponosan sam što su se i ove godine ovdje okupili predstavnici svih religijskih zajednica koje djeluju u našoj županiji. To najbolje govori o dobrim odnosima i kvalitetnoj suradnji i naša je dužnost u tom duhu nastaviti djelovati i u budućnosti“ zaključio je župan Dobroslavić.

Čestitke su u svojim obraćanjima uputili i predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica, dubrovački imam Salkan ef. Herić, svećenik Pravoslavne Crkve u Dubrovniku o. Stevan Kovačević i don Ivica Pervan.