Dodjeljena priznanja HGK – Županijske komore Dubrovnik najuspješnijim poduzetnicima

Župan Nikola Dobroslavić nazočio je Svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK Dubrovačko-neretvanske županije, održanoj u amfiteatru Sveučilišta u Dubrovniku, na kojoj su najboljim poduzetnicima u 2016. godini dodjeljene Plakete Zlatna kuna i priznanja Dubrovačka vidra te priznanja za dugogodišnje uspješno poslovanje i doprinos hrvatskom gospodarstvu.

Plaketa Zlatna kuna, priznanje koja HGK najuspješnijima dodjeljuje već punih 20 godina, u kategoriji malih trgovačkih društava na temelju rezultata 2016. godine dodjeljena je poduzeću Karika d.o.o., dok je u kategoriji srednjih trgovačkih društava dobitnik Plakete Nautika d.o.o. U kategoriji velikih trgovačkih društava Zlatna kuna je pripala Jadranskim luksuznim hotelima d.d., a Plaketu je uručio župan Nikola Dobroslavić.

Dubrovačka vidra, priznanja koja Županijska komora dodjeljuje već petu godinu zaredom uspješnim poduzetnicima s 20 i više godina poslovanja koji zapošljavaju najmanje pet zaposlenika, posluju s dobiti i nemaju nepodmirenih obaveza dodjeljena su ove godine poduzećima: IVANKA RIFF d.o.o. Dubrovnik, MINI BRUM d.o.o. Mljet, PRIMA d.o.o. Dubrovnik, RADIĆ&CO d.o.o. Orebić, REGISTATOR d.o.o. Dubrovnik i VINOGRADI VOLAREVIĆ d.o.o. Metković.

Priznanja za dugogodišnje uspješno poslovanje i doprinos hrvatskom gospodarstvu uručena su tvrtki Blato 1902 d.d. za 115. obljetnicu poslovanja i Luci Dubrovnik d.d. za 70. obljetnicu poslovanja.

Župan Nikola Dobroslavić je tom prigodom istaknuo kako priznanja zaslužuju nominirani jednako kao i dobitnici, jer danas nije lako biti poduzetnik. „Poduzetnici su motori, oni su pokretači razvoja i svi mi im moramo pomagati u okviru svojih mogućnosti. Mi u Županiji potičemo razvoj cijele Županije, prepoznali smo i utvrdili put kojim moramo ići, znamo koja nam je infrastruktura potrebna za ravnomjerni razvoj, moramo se bolje povezati; prvo cestovno, a potom i gospodarski, a poduzetnike ćemo, u tom cilju, poticati kao i dosada“, rekao je župan Dobroslavić. Predsjednica Županijske komore Dubrovnik Terezina Orlić ovom je prigodom istaknula kako su ovogodišnja priznanja, ali i nominacije, potvrdila gotovo stopostotnu orijentiranost turizmu, ali je pritom naglasila i da je cilj Komore dugoročno obratiti pozornost na razvoj gospodarstva u cijeloj županiji. Nazočnima se obratila i potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze Mirjana Čagalj koja je, uz čestitke nominiranima i laureatima, uputila čestitke i Županijskoj komori za pozitivne aktivnosti i sve bolje rezultate iz godine u godinu.