Dodjeljene stipendije mladim kuharima

Župan Nikola Dobroslavić i pročelnik Upravnog odjela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Ivo Klaić dodjelili su stipendije Đuru Kraviću i Tihomiru Antunoviću, mladim kuharima s izvrsnim preporukama svojih profesora iz Ugostiteljskih škola Dubrovnik i Korčula. Stipendije se dodjeljuju u sklopu festivala vina Dubrovnik FestiWine.

Stipendije za usavršavanje znanja i sposobnosti u ugostiteljskoj struci dodjeljene su na temelju javnog natječaja pod nazivom „Dubrovnik FestiWine Challenge 2016“, kojeg je objavila Dubrovačko-neretvanska županija. Dobitnici će tijekom listopada stjecati iskustvo radeći s jednim od najpoznatijih hrvatskih chefova, gospodinom Zdravkom Tomšićem, u restoranu „Draga di Lovrana“ u Lovranu.

Župan Dobroslavić čestitao je mladim kuharima i poželio im puno uspjeha u nastavku njihove karijere. Također, izrazio je zadovoljstvo provedbom ovogodišnjeg Dubrovnik FestiWinea te zahvalio partnerima, sponzorima i svim ostalima koji su sudjelovali u projektu.

Stipendija iznosi 35 tisuća kuna po kandidatu, a iz nje će se financirati troškovi mentorstva i resursa za rad na stručnom usavršavanju, smještaj, boravak i putni troškovi kandidata. Dio stipendije u iznosu od sedam tisuća kuna izravno će se uplatiti svakom od odabranih kandidata.