Dubrovačko-neretvanska županija Vukovaru poklonila mandarine: ”Ovo je znak pažnje, potpore i prijateljstva”

Već tradicionalno, osmu godinu zaredom, Dubrovačko-neretvanska županija donirala je prijateljskoj Vukovarsko-srijemskoj županiji mandarine kao božićni poklon. Kamion s devet tona neretvanskih mandarina, koje su upravo ovih dana dobile EU oznaku izvornosti, stigao je danas u Vukovar, a zamjenica župana Žaklina Marević je ovu donaciju u ime Dubrovačko-neretvanske županije uručila zamjeniku vukovarsko-srijemskog župana Damiru Barni.

 

Devet tona mandarina je, kao i svake godine, podijeljeno Caritasu Vukovarskog dekanata u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo te humanitarnim udrugama, udrugama zdravstvene i socijalne skrbi, vukovarskoj bolnici i braniteljskim udrugama s područja Vukovarsko-srijemske županije.
”Zaista smo sretni i ponosni što možemo pomoći. Ovo je znak pažnje, potpore i prijateljstva između naše dvije županije. To su neretvanske mandarine koje su prošloga tjedna dobile svoj certifikat, oznaku izvornosti. Nažalost ove godine imamo vrlo malo mandarina jer su velika hladnoća i mraz u veljači uništili nasade. Ostala je mala količina, no mi smo uspjeli održati svoje obećanje i nastaviti ovu lijepu tradiciju koja je u prvom redu svojevrsna poruka”, rekla je ovom prilikom zamjenica Marević.
Zamjenik Barna, zahvaljujući na donaciji, istaknuo je kako su mandarine važne kako po svojoj vrijednosti, tako i zbog poruke koju nose, ali i ljubavi koju Dubrovačko-neretvanska županija pokazuje prema gradu Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji te dodao kako vjeruje da će ova akcija proširiti suradnju dviju županija i u drugim segmentima spajanja ”zelene” i ”plave” Hrvatske.
Inače, dobre odnose ove dvije županije potvrđuje i to da je Dubrovačko-neretvanska županija za obnovu vukovarskog Vodotornja donirala 100 tisuća kuna dok su u svibnju ove godine Vesna Bosanac i Marijo Bekić, ravnateljica i ravnatelj vukovarske odnosno dubrovačke Opće bolnice, potpisali Ugovor o suradnji kojim je okrunjeno dugogodišnje prijateljstvo koje gaje te dvije zdravstvene ustanove.
Prije dodjele mandarina u Vukovaru, zamjenica Marević simbolično je uručila 600 kilograma mandarina studentima u Slavonskom Brodu. Neretvanske mandarine u ime studenata primili su zamjenik župana Brodsko-posavske županije Stjepan Bošnjaković te ravnatelj Studentskog centra Angel Denis Delhus.