Dubrovnik FestiWine nastavljen uz ocjenjivanje vina i Gala večeru

Među brojnim zanimljivim događanjima koja su obilježila ovogodišnji Dubrovnik FestiWine održani su i ocjenjivanje vina koje se najbolje slaže s malostonskom kamenicom pod intrigantnim nazivom „Blind Date –  In love with Ston oysters“ te Gala večera čiji je prihod namijenjen stipendiranju i daljnjoj edukaciji mladih kuhara i sommeliera.

Na ocjenjivanju vina uz svježe kamenenice koje je donirala Općina Ston posluženo je 20 prijavljenih vina:  16 bijelih i 4 rose vina s Korčule, Pelješca, iz Komarne i Konavala. Ocjenjivački sud bio je sastavljen od 30-ak članova žirija Dubrovnik Festiwine Trophy natjecanja – predstavnika medija, sponzora i prijatelja festivala koji su ocjenjivali prijavljena vina sistemom ocjenjivanja od 1 do 5, od lošeg do odličnog. „Svi znamo da na spoju naslijepo možemo očekivati neočekivano, stoga smo na ovom posebnom događanju za žiri pripremili da iz prve ruke ocijene koja se lokalna vina iz Dubrovačko-neretvanske županije najbolje sljubljuju s našom nadaleko poznatom delicijom. Riječ je, naravno, o malostonskoj kamenici, a nakon prebrojanih glasova apsolutni pobjednik ocjenjivanja je Grk Bire.“ – rekao je Aleksandar Noršić, sommelier i ugostitelj, sudac Dubrovnik FestiWinea i moderator ovog događaja.

Dubrovnik FestiWine Gala večera koja je održana u Hotelu Excelsior bila je, zahvaljujući chefovima Igoru Jagodicu i Petru Obadu, vrhunski vinsko-gastronomski događaj s plemenitim ciljem, budući da su sva sakupljena sredstva namijenjena edukaciji mladih kuhara i someliera.

Jedinstvena ponuda vrhunskih jela kreirana je na bazi sedam pobjedničkih vina prošlogodišnjeg festivala, a chefovima su se pridružili prošlogodišnji stipendisti, pobjednici natjecanja Dubrovnik FestiWine Challenge 2017, mlada chefica Kristina Curić i konobar Ivo Kmetović, koji su pokazali zavidne vještine i dokazali da dubrovačka gastro scena ne treba brinuti za svoju budućnost.

Cjelokupan prihod i ovogodišnje Dubrovnik FestiWine Gala večere bit će uložen u školovanje i edukaciju mladih nada Dubrovačko-neretvanske županije u okviru natječaja FestiWine Challenge, čiji će pobjednici na jesen provesti mjesec dana u restoranu Strelec u Ljubljani pod stručnim mentorstvom chefa Igora Jagodica i njegovog tima.