Gusari iz Komina pobjednici jubilarnog 20. Maratona lađa

Župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima sudjelovao je na 20. Maratonu lađa na Neretvi na kojem su pobjedili Gusari iz Komina. U svom obraćanju nazočnima na otvaranju 20. Maratona lađa Župan je čestitao jubilarnih 20 godina ove manifestacije riječima: “Maraton lađa je postao simbol Neretve, ali i cijele Hrvatske te je također dobio i međunarodnu dimenziju.  Neka i ovaj Maraton bude festival snage, festival izdržljivosti i festival pobjedničkog mentaliteta.”- kazao je župan Dobroslavić.

Okupljenima su se obratili i gradonačelnik Grada Metkovića te izaslanik predsjednika Vlade RH Dalibor Milan, izaslanik predsjednice RH dr. sc. Mate Granić te predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Druga je na cilj u Pločama stigla posada Argonauta iz Bjelovara, a treće mjesto dijele Stablina i Crni Put. Te dvije ekipe u isto su vrijeme prošle ispod mosta u Pločama te tako stigle do cilja. Na regatnoj stazi od Metkovića do Ploča, dugačkoj 22,5 kilometara danas je veslalo oko 600 veslača u 30 lađarskih posada iz Doline Neretve i drugih krajeva Hrvatske.