Ivana Šutalo zlatna u Gospinom polju

Hrvatska judoke ostvarile su najbolje rezultate na Europskom seniorskom kupu održanom prošlog vikenda u Gospinom polju.

Po tri medalje zlatnog, srebrnog i brončanog sjaja te  pet petih i tri sedma mjesta rezultati su koji na ovom kupu Hrvatskoj donose bodove za Europsku rang listu.

Nakon što je Tihea Topolovec bila zlatna u kategoriji do 52 kilograma, drugog dana, zlato su osvojile Brigita Matić u kategoriji do 78 kilograma i Ivana Šutalo u kategoriji preko 78 kilograma. Obje su do naslova najbolje stigle uspjehom u hrvatskom finalu. Matić je dobila klupsku kolegicu, Karlu Prodan, također članicu splitskih Pujanki, dok je Šutalo, članica Dubrovnika, u finalu dobila Tinu Radić, članicu Judo kluba Split.

Treće srebro u Dubrovniku za Hrvatsku osvojio je Ivan Čović (Zagrebačka škola juda) u kategoriji preko 100 kilograma, dok je broncu osvojila ove nedjelje Zrinka Miočić (Pujanke) u kategoriji preko 78 kilograma. Podsjetnik, prvog dana su broncu za Hrvatsku osvojile Tena Šikić (Zagreb) u kategoriji do 57 kilograma i Ana Kokeza (Pujanke) u kategoriji do 63 kilograma.

U kategoriji do 70 kilograma Petrunjela Pavić, judašicu Župe dubrovačke, zauzela je peto mjesto. Poražena je u borbi za broncu od Katiejemime Yeatsbrown iz Velike Britanije.

Na Europskom seniorskom kupu u Dubrovniku nastupilo je 209 natjecatelja iz 23 države. Judoke Njemačke su na drugom mjestu liste uspješnosti s 2 zlata, 3 srebra i 3 bronce, po dva zlata imaju još Francuska, Italija, Rusija i Poljska, a jedno Crna Gora. Medalje su osvajali natjecatelji iz 15 država.