Komemoracija u Memorijalnoj kući Ronalda Browna

Zamjenik župana Davorko Obuljen sudjelovao je na komemoraciji u Memorijalnoj kući Ronalda Browna povodom 21. obljetnice pogibije američkog državnog tajnika za trgovinu Rona Browna i 34 člana njegova izaslanstva u nesreći američkog vojnog zrakoplova.

Na komemoraciji su bili i zamjenik šefa misije u Veleposlanstvu SAD-a u Republici Hrvatskoj, savjetnik Douglas David Jones,  pročelnik Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Igor Deranja te direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić.

Zamjenik šefa misije u Veleposlanstvu SAD-a, savjetnik Douglas David Jones istaknuo je da je kao Amerikanac ponosan na način na koji Dubrovnik brine o žrtvi koju su podnijeli Ronald Brown i njegova 34.člana delegacije.

“Sjedinjene Američke Države apsolutno cijene sve što ste ovih godina učinili u znak sjećanja na Ronalda Browna i na cijelu misiju. Ispred SAD-a želim uputiti Posebne zahvale Gradu Dubrovniku, Dubrovačko – neretvanskoj županiji, predstavnicima Zračne luke Dubrovnik i svima onima koji su se potrudili napraviti mjesto u kojemu ova žrtva neće pasti u zaborav”, istaknuo je savjetnik Jones.

Nakon komemoracije, uslijedio je odlazak na brdo Sv. Ivan gdje su na mjestu nesreće položeni vijenci i zapaljene svijeće.