Ministri Butković i Orepić u obilasku luke Ploče

U Pločama je održan radni sastanak ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Olega Butkovića i ministra unutarnjih poslova Vlaha Orepića s županom Nikolom Dobroslavićem, pomoćnicom ministra za regionalni razvoj Marijom Vučković i gradonačelnikom Grada Ploča Krešimirom Vejićem.

Na sastanku se razgovaralo o bitnim infrastrukturnim projektima koji se trenutačno provode na području Grada i šire gradske okolice te se odmah po zaključenju radnoga sastanka uputilo u Lučku upravu Ploče gdje je održan sastanak sa ravnateljem Svemirom Zekulićem koji je prisutne izvijestio o svim projektima koje Lučka uprava provodi i planira u suradnji s Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture, a uz kontinuiranu pomoć Ministarstva unutarnjih poslova.

Prilikom boravka u Gradu Ploče ministri Butković i Orepić obišli su luku Ploče gdje su se pobliže upoznali sa tijekom Projekta „Ulaz u luku Ploče”, važnim infrastrukturnim  zahvatom koji obuhvaća dovršetak izgradnje Spojne ceste Čvor Ploče (A1) – Luka Ploče.

Naime, nastavkom izgradnje spojne ceste od čvora Čeveljuša do ulaza u lučki kompleks povezat će se grad i luke Ploče s autocestom A1 Zagreb – Split – Dubrovnik te autocestom A10 Granica BiH – Metković (A1), koja zajedno s dionicom A1 čvor Metković – čvor Ploče i spojnom cestom Čvor Ploče (A1) – Luka Ploče predstavlja završni dio koridora Vc. Ukupna vrijednost projekta iznosi 64 milijuna kuna, od čega se 85 posto investicije bespovratno financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Preostali dio financirat će društvo Hrvatske autoceste d.o.o., investitor projekta.

Inače, radovi na dovršetku izgradnje spojne ceste započeli su u rujnu 2015. godine, dok je planirani rok za završetak projekta rujan 2016. godine.