Nadležne službe spremne za zimske uvjete, usvojeni planovi razvoja civilne zaštite i zaštite od požara za 2018. godinu

Načelnik Stožera civilne zaštite i zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo predsjedao je danas sjednicom Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije, a razgovaralo se, uz ostalo, o stanju spremnosti sustava civilne zaštite za reagiranje u nepovoljnim vremenskim uvjetima i hitnim situacijama.
Sve nadležne službe iskazale su spremnost za zimske uvjete na području Dubrovačko-neretvanske županije, a zaključeno je kako će se putem raznih kanala apelirati na građane da u slučaju snijega i sličnih nepovoljnih uvjeta na cestama ne izlaze na cestu bez potrebne opreme za vozila kako bi se stvarale što manje gužve i smetnje za interventne službe.
Na sjednici je usvojena i ”Analiza stanja sustava civilne zaštite na području Dubrovačko-neretvanske županije u 2017. godini”, ”Godišnji plan razvoja sustava civilne zaštite za 2018. godinu s financijskim učincima za trogodišnje razdoblje”, ”Izvješće o stanju zaštite od požara na području Dubrovačko-neretvanske županije u 2017. godini’ te ”Godišnji provedbeni plan unaprjeđenja zaštite od požara za 2018. godinu.