Nastupni posjet Županiji kineskog veleposlanika NJ.E. Hu Zhaominga

Župan Nikola Dobroslavić primio je u Palači Ranjini veleposlanika Republike Kine u Republici Hrvatskoj NJ.E. Hu Zhaominga.

Budući da je kineski veleposlanik Zhaoming prvi put u posjeti Dubrovačko-neretvanskoj županiji, župan Nikola Dobroslavić upoznao ga s povijesnim, kulturnim i gospodarskim značajkama županije. Istaknuo je da je turizam najvažnija gospodarska grana u županiji, ali i naglasio važnost poljoprivrede u Neretvanskoj dolini.

Također, veleposlanik Zhaoming naglasio je zadovoljstvo što se konstantno povećava broj kineskih turista te izrazio želju za produljenjem turističke sezone budući da Kinezi vole putovati u postsezoni, a čime bi se taj broj dodatno povećao. Župan je naglasio važnost Zračne luke Dubrovnik te nužnost boljeg povezivanja s Kinom, a kao preduvjet svih budućih regionalnih suradnji.

Razgovaralo se i o mogućim investicijama, pri čemu je župan Dobroslavić kazao kako je naša županija otvorena za sve oblike investicija te stoji na raspolaganju za pomoć potencijalnim kineskim investitorima.

Na sastanku je bilo i riječi o predstojećem posjetu visoke kineske delegacije Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Župan Nikola Dobroslavić zahvalio se na posjeti kineskom veleposlaniku Zgaomingu nakon čega su razmijenili prigodne poklone.