Nema novozaraženih, svi nalazi iz Josipovca i doma za starije u Metkoviću negativni

Nema novozaraženih od koronavirusa u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a svi brisevi uzeti jučer iz Centra za rehabilitaciju Josipovac i Doma za starije u Metkoviću su negativni, izvijestio je u ponedjeljak županijski stožer civilne zaštite.

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako među ukupno 145 nalaza (107 od subote, te 38 koji su uzeti jučer), nema nijedan pozitivan nalaz.

”To je posebno važno jer su unutar tih uzoraka i oni koje smo uzeli iz Doma Josipovac te Doma za odrasle osobe u Metkoviću, svih zaposlenika i štićenika. U Domu Dubrovnik imamo dobru situaciju, nitko nema simptome, niti imamo najavu da bi moglo tamo biti novih slučajeva”, rekao je župan Dobroslavić.

”Ukupno smo prema Zagrebu poslali 1344 uzorka i nemamo novih pozitivnih osoba. Ukupno je 28 osoba hospitalizirano, a u protekla 24 sata imamo još jednu izliječenu osobu, ukupno 16. Stožer civilne zaštite na jutros održanoj sjednici donio je prijedlog koji se odnosi na podjelu županije u tri zone što se tiče potrebe za propusnicama: Dubrovnik, Konavle, Župu dubrovačku, i Dubrovačko primorje zatim Dolinu Neretve te otoci i poluotok Pelješac. I dalje će se za odlazak za otok trebati imati posebnu propusnicu”, istaknuo je Cebalo.

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Mato Lakić istaknuo je kako su među negativnima i rezultati 58 djelatnika i korisnika Doma za odrasle u Metkoviću, 40 iz Centra za rehabilitaciju Josipovac te sedam iz Doma za starije u Konavlima.

Ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić istaknuo je kako je u dubrovačkoj bolnici hospitalizirano 28 pozitivnih na Covid-19, od kojih 19 na Odjelu za infektologiju, jedna osoba na Odjelu za intenzivno liječenje, a osam u izdvojenom objektu dubrovačkog studentskog doma.

”Pacijent u Regionalnom respiratornom centru Križine pri KBC-u Split i dalje je u nepromijenjenom općem stanju, ali nije intubiran”, rekao je Bekić.

Načelnik PUDN Ivan Pavličević naglasio je kako nije zabilježeno novo kršenje mjere samoizolacije i ukupno ih je i dalje 19, a pod mjerom samoizolacije je 533 stanovnika Dubrovačko-neretvanske županije.