Obilježen Dan dubrovačkih branitelja

Povodom obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja i blagdana sv. Nikole, župan Nikola Dobroslavić je, kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, zajedno sa svojim suradnicima odao počast svim poginulim braniteljima i civilima polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća kod Križa na Boninovu, na bošnjačkom groblju na Boninovo te kod spomen-obilježja ispred zgrade MUP-a i na Lieshtensteinovom putu u spomen na sve poginule pripadnike MUP-a, vatrogasce i pripadnike HRM-a.

 

Vijenci i svijeće su potom položeni kod Križa na Srđu, u spomen na pomorce i branitelje stradale na moru vijenci su spušteni u more ispred tvrđave Lovrijenac, a počast poginulima odana je i na mjesnom groblju u Sustjepanu.

Vijence su položili i svijeće zapalili i izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske brigadir Drago Horvat, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima, predstavnici PU dubrovačko-neretvanske na čelu s načelnikom Ivanom Pavličevićem, predstavnici Sindikata pomoraca na čelu s kap. Nikolom Beusanom te brojni predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.