Obilježen Dan žena

Okrugli stol „Kako postići sklad osobnog, obiteljskog i profesionalnog života“, u organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Dubrovačko –neretvanske županije održan je jučer u hotelu Hilton prigodom obilježavanja Međunarodnog dana žena.

Sukladno svom Programu rada, uz obilježavanje Međunarodnog dana žena, Povjerenstvo potiče razgovor o mnogim pitanjima važnim za položaj žena u društvu. U današnjim socioekonomskim prilikama, žene se suočavaju s velikim izazovima u usklađivanju sve složenijih zahtjeva svog radnog okruženja i nezamjenljive uloga koju imaju u obitelji.

Uz članice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Dubrovačko –neretvanske županije, sudionice ovog okruglog stola bile su naše sugrađanke zaposlene na visokim pozicijama u financijskom managementu kao i u Upravama hotelskih tvrtki, poduzetnice, ravnateljice škola i javnih institucija,  predstavnice udruga civilnog društva te saborska zastupnica i potpredsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora, gđa. Sanja Putica.

Na okruglom stol,u raspravljalo se o mnogim činiteljima koji utječu na položaj žene u kontekstu posla, profesionalnog napredovanja i  obitelji . U vrlo konstruktivnoj raspravi sudionice su ukazale na nedostatak  raznih socijalnih usluga u zajednici, prvenstveno na potrebu unaprjeđenja  usluga u području  skrbi o djeci i starijim članovima obitelji. Također sudionice su istaknule  potrebu ukazivanja na  ravnopravnu  ulogu  muškaraca i žena,  u obavljanju  svakodnevnih poslova,  u odgoju djece već u predškolskoj i školskoj dobi.