Obilježen Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

Župan Nikola Dobroslavić, zamjenik župana Joško Cebalo i Nina Skurić iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti su, povodom Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, položili vijenac i zapalili svijeću kod spomen obilježja na Daksi.

Daksa, kao veliko dubrovačko stratište, jedan je od naših simbola stradanja svih nevinih žrtava od strane totalitarnih i autoritarnih režima, jer u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, kao i u cijeloj Hrvatskoj, životi su oduzimani bespravno i nehumano zbog pretpostavki da se radi o političkim protivnicima ili neistomišljenicima. Obilježavanjem Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima svake se godine prisjećamo stotina milijuna nevinih žrtava, kako se nikad ne bi zaboravile strašne posljedice takvih režima te kako se povijest nikad ne bi ponovila.

U komemoraciji na Daksi su sudjelovali i predstavnici Ministarstva branitelja, Grada Dubrovnika i Udruge Hrvatski domobran Dubrovnik, a obilježavanje Europskog dana sjećanja svih totalitarnih i autoritarnih režima nastavilo se komemoracijama na Jakljanu i u Slanome te svetom misom u crkvi sv. Stjepana u Luci Šipanskoj.