Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Pročelnica Upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Nina Skurić nazočila je u u Domu za starije osobe i rehabilitaciju Metković obilježavanju Međunarodnog dana starijih osoba, koje je održano u organizaciji Udruge Dobra i Udruge Otac Ante Gabrić.

U prigodnom programu namijenjenom korisnicima Doma i korisnicima programa „Pomoć u kući“, kojeg ove dvije udruge provode na području Grada Metkovića te općina Pojezerje, Zažablje i Kula Norinska, sudjelovali su korisnici usluga sa svojim gerontodomaćicama i stručno osoblje Doma.

Pročelnica Skurić je zahvalila svima koji su uključeni u ovaj program, ali i svima koji svojom brigom za starije osobe doprinose njihovoj socijalnoj uključenosti te im pomažu u njihovim svakodnevnim potrebama i aktivnostima, a svim starijim članovima je zahvalila za njihov dugogodišnji doprinos zajednici.

Istaknula je i kako Dubrovačko-neretvanska županija za program „Pomoć u kući“ izdvaja 329 tisuća kuna, a cilj programa je pružanje pomoći u obavljanju svakodnevnih poslova starijim osobama koje žive same u svojim domovima, posebice u ruralnim krajevima županije. Osim udrugâ Dobra i Otac Ante Gabrić, dodala je pročelnica Skurić, korisnici programa su i Udruga Dnevni boravak, pomoć i njega u kući Ploče iz Ploča, Udruga Blage ruke iz Dubrovačkog primorja i Udruga VAL na otoku Lastovu.

Inače, program kojim je obilježen Međunarodni dan starijih osoba je dio kampanje „Ne zaboravimo starije“, koji se uz potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a u suradnji s Gradom Metkovićem, Centrom za socijalnu skrb Metković, Gradskim društvom Crvenog križa Metković i udrugom Otac Ante Gabrić, provodi u okviru projekta „Uključimo starije u našu zajednicu“.