Obilježena 15. obljetnica otkrivanja spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Osojniku

Na Osojniku je danas, u organizaciji Grad Dubrovnika i Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Dubrovnik, obilježena 15. obljetnica otkrivanja spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na širem području Osojnika.

Tom prigodom je predsjednik Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Dubrovnik Niko Vuković istaknuo kako je pri otkrivanju u spomenik upisano 52 imena, ali kako se kasnije došlo do ukupno 123 imena stradalih branitelja na ovom području i kako je naša zadaća da se to nikada ne zaboravi, dok je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković između ostalog kazao kako je Osojnik odigrao ključnu ulogu jer je pokazao čvrstinu naše obrane i pokazao kako je čvrsta obrana grada Dubrovnika.

Nakon čitanja imena svih poginulih i molitve koju je predvodio don Hrvoje Katušić, vijence i svijeće su položili predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, PU dubrovačko-neretvanske, Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Dubrovnik te ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije, MO Osojnik te pripadnici koordinacije udruga roditelja poginulih branitelja s područja grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije, 115. imotske brigade i 3. imotske bojne te brojni članovi obitelji poginulih.

Sveta misa je služena u crkvi sv. Jurja na Osojniku.