Odabrani kandidati za praksu u Bruxellesu

Temeljem otvorenog poziva za iskaz interesa za praksu u Uredu Dubrovačko-neretvanske županije u Bruxellesu u trajanju od dva tjedna, prijavilo se ukupno 23 kandidata. Stručno povjerenstvo  je napravilo analizu prijave svakog kandidata pojedinačno te su se davale ocjene po kriteriju motivacije, iskustva, (ne)zaposlenosti i regionalne pokrivenosti.

Razmatranjem pristiglih prijava te nakon njihovog ocjenjivanja Povjerenstvo je odlučilo o osmero kandidata koji zadovoljavaju sve kriterije za praksu u predstavničkom uredu Dubrovačko – neretvanske županije u Bruxellesu, koji će u administrativnom središtu Europke unije boraviti u periodu od dva tjedna u svibnju, lipnju, rujnu i listopadu 2017.

Sve tri visokoobrazovne institucije koje djeluju u Dubrovniku potpisale su Sporazume o suradnji s DUNEA-om, temeljem kojeg ovu izvanrednu mogućnost učenja imaju studenti Sveučilišta u Dubrovniku (UNIDU), Rochester Institute of Technology Croatia (RIT Croatia) te Međunarodnog Sveučilišta LIBERTAS. Tako će uz osmero izabranih kandidata priliku za praksu imati još petero studenata partnerskih sveučilišta.

Već šest godina Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna razvojna agencija DUNEA provode program prakse za mlade iz županije te je kroz Predstavnički ured DNŽ u Bruxellesu do sada prošlo čak 50 mladih. Prema rezultatima ankete koju je Ured prošli mjesec proveo među bivšim praktikantima svi su s visokim ocjenama ocijenili organizaciju, program, korisnost i rezultate same prakse.

 

Odabrani kandidati za praksu u Bruxellesu:

  1. Ana Vučković
  2. Ana Pitarević
  3. Dajana Štrbić
  4. Marijeta Lolić
  5. Edi Kristijan Mehmeti
  6. Marija Bošnjak
  7. Ivan Đurasović
  8. Marija Radiš