Održan 23. Maraton lađa na Neretvi

Na Neretvi je danas održan tradicionalni 23. po redu Maraton lađa, a na stazi dugoj 22,5 km od Metkovića do Ploča ove se godine za veliki štit kneza Domagoja borilo 35 ekipa iz cijele Hrvatske.

Utrku su i ove godine pratili župan Nikola Dobroslavić i zamjenica Žaklina Marević, a u Metkoviću su danas bili i predsjednik RH Zoran Milanović, pod čijim se pokroviteljstvom utrka odvija, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Branko Bačić te izaslanica predsjednika Vlade RH Marija Vučković.

Ovogodišnji Maraton lađa je po mnogočemu, zbog epidemioloških razloga u cilju sprječavanja koronavirusa, bio drukčiji nego dosada, pa se održao bez gledatelja i popratnih manifestacija.

Prvo mjesto ove godine dijele dvije ekipe – lađari Zagreba i Udruga lađara Stablina. Trećeplasirana ekipa je bila ekipa lađara sv. Ilija iz Metkovića.

Župan Nikola Dobroslavić je trećeplasiranoj ekipi sv. Ilije iz Metkovića uručio medalje i mali štit, dok je prvoplasiranim ekipama prijelazni štit kneza Domagoja i medalje uručio predsjednik RH Zoran Milanović.

Foto: Ivo Čagalj/Pixell