Održan 3. sastanak Upravnog odbora projekta – HERCULTOUR

U organizaciji Primorsko-goranske županije, u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja, 12. i 13. studenog 2018. godine, održan je 3. Sastanak Upravnog odbora projekta HERCULTOUR na kojem su prezentirana dosadašnja postignuća vezana za implementaciju i aktivnosti projekta te planovi koji će se ostvariti u narednom periodu. Sastanak u Rijeci događaj je koji je omogućio razmjenu iskustava, znanja i ekspertize svih sudionika projekta HERCULTOUR.
Podsjetimo, ukupna vrijednost projekta je približno 8.8 miliona HRK, a cilj projekta je kapitalizirati postignuća projekta HERA i učvrstiti njihovu održivost kroz jačanje djelovanja Udruge HERA te jačanje upravljanja kulturno turističkim rutama i posjetiteljskim centrima koji nose oznaku HERA, na teritorijima lokalnih partnera, kroz izradu planova upravljanja, marketinških planova i provedbu dodatnih promotivnih aktivnosti.
Vrijednost projekta za Dubrovačko-neretvansku županiju iznosi približno 1.2 miliona HRK, sredstva će se uložiti u obnovu prostora na katu Centra za selektivne oblike turizma u Domu kulture u Pločama koji će služiti kao izložbeni prostor Zavičajne zbirke Grada Ploče. Također će se nastaviti sa snažnom promocijom kulturno-turističke rute „Neretva-dolina života“, a jedan dio financijskih sredstava utrošiti će se za nabavku opreme za multimedijalni dio centra.
Hrvatski partneri osim Dubrovačko-neretvanske županije su Zadarska županija kao nositelj projekta, Šibensko-kninska županija i Primorsko-goranska županija, dok su talijanski partneri ADSU Teramo, Turistička zajednica Romagna i Europe Point of Teramo Consortium. Partneri na ovom projektu provode aktivnosti koje će doprinijeti jačanju postojeće prekogranične suradnje u području turizma i očuvanja kulturno-povijesne baštine između Italije i Hrvatske.