Održan 4. partnerski sastanak projekta HERCULTOUR

U mjestu Teramo u Italiji održan je 4. partnerski sastanak projekta HERCULTOUR na kojemu su sudjelovali i predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije. Na sastanku se razgovaralo o realiziranim projektnim aktivnostima, financijskim pokazateljima, izvještavanju i aktivnostima koje slijede. Posljednjega dana sastanka bio je organiziran studijski posjet lokalitetima obuhvaćenim projektom, tj. međunarodnom kulturnom rutom baziranoj na antičkoj baštini, a koja se razvija u okviru projekta.

Projekt HERCULTOUR („HERa trademark, CULtural TOURism routes and visitor centres strengthening“ – „Jačanje oznake HERA, kulturno turističkih ruta i posjetiteljskih centara“) financira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u okviru programa Europske teritorijalne suradnje Interreg Italija – Hrvatska 2014. – 2020. 

Dubrovačko-neretvanska županija jedan je od partnera na projektu, uz Šibensko-kninsku i Primorsko goransku županiju te talijanske partnere COPE (Regionalna razvojna agencija) i ADSU (Agencija za visoko školstvo) iz Terama te Turističku zajednicu Romagna (Regionalna agencija za razvoj destinacije) iz Riminija, dok je vodeći partner Zadarska županija.