Održan 6. sastanak HERA Upravnog odbora

Koordinatorica projekta HERA za Dubrovačko-neretvansku županiju Marijeta Hladilo i članica projektnog tima Jelena Dadić sudjelovale su na šestom sastanku Upravnog odbora projekta HERA održanom prošlog tjedna u Tirani.

Na trodnevnom sastanku Upravnog odbora izloženo je trenutnom stanje provedbe projektnih aktivnosti kao i plan budućih aktivnosti po radnim paketima u okviru projekta. Posebna pažnja posvetila se raspravi o budućim uspostavama i međusobnom povezivanju Centara za posljetitelje koji su planirani kao pilot investicije dijela projektnih partnera, kao i kreiranju kulturnih turističkih ruta unutar projektnih područja.

U sklopu realizacije projekta HERA u Dubrovačko-neretvanskoj županiji predviđena je rekonstrukcija i obnova dijela zgrade Doma kulture u Pločama, gdje će biti otvoren Centar za selektivne oblike turizma Dubrovačko-neretvanske županije. Građevinski radovi su u tijeku te se otvaranje Centra očekuje u svibnju 2016.

Rekonstrukcijom i obnovom dijela građevine Doma kulture u Pločama te otvaranjem Centra za selektivne oblike turizma znatno će se pridonijeti promociji neretvanskog kraja, te uspostaviti jedinstveno mjesto u kojemu će turisti i svi zainteresirani moći saznati sve potrebne informacije o turističkoj ponudi doline Neretve, naše Županije kao i turističkim ponudama HERA projektnih partnera.

Projekt HERA financira se iz IPA ADRIATIC Programa, ukupna vrijednost mu je 66,3 milijuna kuna i traje do rujna 2016. godine.