Održan drugi partnerski sastanak u sklopu projekta Opera II

U sklopu aktivnosti projekta OPERA II, u prostorijama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik održan je drugi partnerski sastanak na temu ”Razvoj i promocija Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije”, pri čemu su predstavljeni plan i program aktivnosti planirani do kraja ove godine.

Tako su nositelj projekta – Dubrovačko-neretvanska županija, zajedno s partnerima – Regionalnom razvojnom agencijom DUNEA, Razvojnom agencijom Grada Dubrovnika DURA, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Dubrovnik, Korčulanskom razvojnom agencijom za lokalni razvoj i poslovne usluge KORA, Sveučilištem u Dubrovniku i Centrom za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije predstavili plan promocije i vidljivosti projekta u medijima.

Tom je prilikom istaknuto kako je to važno budući da su u planu brojne edukativne radionice o poduzetništvu te STEM obrazovanju za učenike osnovnih i srednjih škola Dubrovačko neretvanske županije. Naime, planirano je ukupno 12 radionica na tri lokacije što uključuje otok Korčulu, dolinu Neretve i grad Dubrovnik. Šest radionica, odnosno Start-up weekenda te još šest dvodnevnih radionica za promociju STEM zanimanja provest će Razvojna agencija grada Dubrovnika – DURA i Sveučilište u Dubrovniku u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik.

Inače, osnovne aktivnosti projekta OPERA II su razvoj i provedba prilagođenih usluga profesionalnog usmjeravanja na području cijele županije, poticanje poduzetništva za pripadnike ranjivih skupina na tržištu rada i održivo funkcioniranje PVTR-a Dubrovačko-neretvanske županije.

Ciljne skupine su nezaposleni pripadnici ranjivih skupina, kao što je definirano županijskom Strategijom za razvoj ljudskih potencijala, vrijednost projekta je 1.496.681,54 kuna i u potpunosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda.