Održan zajednički sastanak o korištenju eko-brodice čistača mora

Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika i Lučke uprave Dubrovnik održali su radni sastanak s predstavnicima tvrtke CIAN d.o.o iz Splita na temu nastavka ugovorne suradnje na korištenju brodice čistača mora oznake ECO C2 tipa INCOCLEAN u vlasništvu tvrtke CIAN d.o.o. iz Splita, stacionirane u Luci Gruž za potrebe djelovanja Županijskog operativnog centra za provedbu Plana intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

U radu sastanka su sudjelovali zamjenica župana Žaklina Marević s predstavnicima Upravnog odjela za zaštitu okoliša i prirode, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković s predstavnicima Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša, zamjenik ravnatelja Lučke uprave Dubrovnik Hrvoje Kulušić te predstavnici tvrtke CIAN d.o.o. iz Splita.

Zamjenica Marević je tom prilikom istaknula potrebu Dubrovačko-neretvanske županije za daljnjim korištenjem usluga tvrtke CIAN d.o.o iz Splita, sukladno dosadašnjim ugovornim obvezama Dubrovačko-neretvanske županije, uz očekivano sufinanciranje hladnog pogona brodice čistača mora stacioniranog u Luci Gruž pored brodice čistača mora stacioniranog u Luci Ploče od strane nadležnog Ministarstva zaštite okoliša i energetike. Također, zamjenica Marević je predložila za predstojeće ugovorno razdoblje nabavu nove brodice čistača mora koji bi bio stacioniran u Luci Gruž, boljih maritimnih i operativnih karakteristika.

Ugovorne strane – korisnici usluga tvrtke CIAN d.o.o. iz Splita, Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Dubrovnik i Lučka uprava Dubrovnik izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i iskazali potrebu za daljnjom suradnjom na pružanju usluga zaštite i sanacije onečišćenog morskog okoliša te djelovanju kod neuobičajenih prirodnih pojava i zbrinjavanju ranjenih, bolesnih ili uginulih strogo zaštićenih morskih životinja, na području akvatorija Dubrovačko-neretvanske županije.