Održana 15. sjednica Županijske skupštine

U Dubrovniku je u petak održana 15. sjednica  Županijske skupštine. Na početku sjednice Županijske skupštine župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Joško Cebalo podnijeli su izvještaj o stanju u županiji po pitanju sprječavanja širenja koronavirusa.

Među točkama dnevnog reda usvojeno je Izvješće župana Dobroslavića za drugo polugodište 2019. godine, Izvješće o stanju okoliša Dubrovačko-neretvanske županije za razdoblje 2015. – 2018. godine, kao i Izvješće o kakvoći mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije u 2019. godini.

U uvodnom obrazloženju svog Izvješća o radu župan Dobroslavić je istaknuo kako je DNŽ završila godinu uredno te kako je Državna revizija istaknula kako nema prijedbi na rad županijske uprave.

”Bili smo štedljivi, imali razvojne projekte, podržavali korisnike proračuna, a imamo 71 subjekta o kojem skrbi županija. Na kraju godine smo imali i 2 milijuna kuna božićnice umirovljenicima. Smatram da smo održali sve što smo obećavali”, rekao je župan Dobroslavić.

Na sjednici je usvojena i Odluka o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u upravnim tijelima Dubrovačko-neretvanske županije, a usvojen je i Prijedlog odluke o namjeri davanja koncesije na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje dijela pomorskog dobra ispred Vile Šeherezade.

Na početku sjednice prisegnuli su novi vijećnici. Umjesto Jelene Crnčević prisegnula je DDS-ova Marija Mrgudić, a umjesto Nina Šešelja novi vijećnik je Mostov Zvonko Koštro.