Održana dvodnevna radionica ‘Osnove poduzetništva’ u sklopu projekta OPERA II

U sklopu projekta “Razvoj i promocija Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije – OPERA II“ u organizaciji Dubrovačke razvojne agencije DURA d.o.o. , 4. i 5. ožujka se održala dvodnevna radionica “Osnove poduzetništva”. 

Radionica je bila namijenjena nezaposlenim osobama (ranjive skupine na tržištu rada) koje planiraju pokrenuti vlastiti posao. Na radionici su predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje predstavili mjeru za samozapošljavanje i održali modul upravljanje ljudskim potencijalima, dok je predstavnica DURA-e polaznicima prezentirala modul poslovnog planiranja.

Nadalje su polaznici na radionici upoznati s prednostima i nedostacima pojedinog oblika organiziranog poslovanja s troškovnog aspekta te propisanih obveznih uvjeta koji su potrebni za obavljanje pojedine vrste djelatnosti, te prodajom i marketingom.

Jedan od ciljeva projekta ‘OPERA II’ je doprinijeti povećanju zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada kroz pripremu i provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja usklađenih s potrebama i strateškim prioritetima DNŽ. Nositelj projekta je Dubrovačko-neretvanska županija, a partneri na projektu su Regionalna agencija DUNEA, Dubrovačka razvojna agencija DURA, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik, Korčulanska razvojna agencija za lokalni razvoj i poslovne usluge KORA, Sveučilište u Dubrovniku i Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije. Vrijednost projekta iznosi 1.496.681,54 kuna, te je financiran sto posto iz Europskog socijalnog fonda.