Održana edukacija o obavljanju poslova mrtvozorenja

Dubrovačko-neretvanska županija, u suradnji sa Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, Ministarstvom zdravstava i Zavodom za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, organizirala je edukaciju zdravstvenim djelatnicima koji obavljaju poslove mrtvozorenja na području Dubrovačko-neretvanske županije. Edukacija je održana 5. ožujka 2020. godine u OB Dubrovnik u Dubrovniku.

Pozdravne riječi prisutnima uputili su ispred Dubrovačko-neretvanske županije pomoćnica pročelnice UO za društvene djelatnosti Nikoleta Borković Ljubić, ispred Povjerenstva za nadzor nad radom mrtvozornika o obavljenim obdukcijama i radu mrtvozorničke službe dr. Igor Borić.

Edukaciju su održali ispred Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Marijan Erceg,  Mario Vukoja ispred Ministarstva zdravstva i Vedrana Petrovečki ispred Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Uz  stručno obrađene teme propisane Pravilnikom o načinu pregleda umrlih te utvrđivanja vremena i uzroka smrti (Narodne novine broj: 46/11., 6/13.,i 63/14.,) posebnu vrijednost edukaciji dala je konstruktivna rasprava potkrijepljena primjerima iz prakse.