Održana edukacija ”Povijest na zrnu soli” u Stonu

U sklopu projekta ”Povijest na zrnu soli” u Stonu su održane su besplatne edukacije na temu bogate stonske kulturne baštine namijenjene turističkim djelatnicima, iznajmljivačima, poduzetnicima i predstavnicima lokalne samouprave kao i prezentacije turistima.

Projekt je predstavila pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Ston Valentina Vitković, te istaknula kako se u sklopu projekta obnavlja tvrđava Koruna i tvrđava Veliki Kaštio, uređuje potez južnog zida stonskih zidina te park Komarda.

Iznimnu kulturnu baštinu Stona prikazao je i znanstveni savjetnik i voditelj Područnog centra Dubrovnik Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar Vinicije Lupis, u svojim prezentacijama iz područja arhitekture, slikarstva i kiparstva.

Predavanje je održala i dugogodišnja turistička djelatnica i poduzetnica Jelica Čučević, te naglasila kako se znanje turista ne smije precijeniti, ali se ne smije ni podcijeniti njihovu inteligenciju.

Polaznici edukacije su imali priliku naučiti kako na pravilan način povijest i baštinu prezentirati svojim gostima, partnerima, korisnicima te kako unaprijediti svoje komunikacijske vještine.

Edukacija je organizirana u sklopu projekta „Povijest na zrnu soli“ financiranom iz Operativnog programa ”Konkurentnost i kohezija” 2014-2020, nositelj je Općina Ston, a kao partneri projekta sudjeluju i Turistička zajednica Općine Ston, Regionalna razvojna agencija DUNEA, Društvo prijatelja dubrovačke starine, Župa sv. Vlaha – Ston i privatni poduzetnik Natura Dalmatia.