Održana edukativna radionica o interpretaciji baštine

Dubrovačko-neretvanska županija jedan je od partnera na projektu HERCULTOUR (HERa trademark, CULtural TOURism routes and visitor centres strengthening – Jačanje oznake HERA, kulturno turističkih ruta i posjetiteljskih centara) koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u okviru programa Europske teritorijalne suradnje Interreg Italija – Hrvatska 2014. – 2020. Cilj projekta je ojačati postojeću prekograničnu suradnju u području turizma između Italije i Hrvatske te osnažiti suradnju institucija i ključnih dionika radi poboljšanja i očuvanja kulturno-povijesne baštine, povećanja ulaganja u turističku promociju te kreiranja zajedničke turističke ponude.

U sklopu provedbe projekta HERCULTOUR, Dubrovačko-neretvanska županija provela je trodnevnu edukativnu radionicu o interpretaciji baštine koja se održala u hotelu Hilton Imperial Dubrovnik od 5. do 7. ožujka 2019. godine.

Radionica je bila namijenjena turističkim djelatnicima koji se žele pobliže upoznati s pojmom interpretacije baštine. Služeći se raznim metodama i vježbama, sudionicima je pojašnjena interpretacija baštine, odakle potječe i kako ju koristiti u svome radu. U sklopu radionice predstavljen je i priručnik Heritage Interpretation Training Manual nastao u sklopu projekta HERCULTOUR..
Polaznicima je omogućeno stjecanje teorijskih i praktičnih znanja o osobnoj interpretaciji, interpretacijskom planiranju i promociji interpretirane baštine s krajnjim ciljem stvaranja čvrstoga temelja za daljnje usavršavanje u području interpretacije baštine.