Održana prva radna sjednica Županijske skupštine

Prva radna sjednica Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije održala se danas u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika.

Župan Nikola Dobroslavić predstavio je Program Župana za razdoblje 2017.-2021. te Izvješće o izvršenju Proračuna za 2016. godinu.

Na sjednici se raspravljalo o projektu Pelješki most za kojeg je župan Dobroslavić naglasio da je dogovoren po svim detaljima te da nema neriješenog pitanja između RH i BiH. Zatim o trasi autoceste gdje je ponovio stav Županije da Jadransko-jonska autocesta i autocesta od Osojnika do Ploča trebaju ići kroz teritorij DNŽ. Također, istaknuo je inicijativu da se Zračnoj luci Dubrovnik doda ime Ruđera Boškovića, a na pitanje golfa na Srđu kazao je da je to vrlo delikatno pitanje o kojem će se i dalje raspravljati na Županijskoj skupštini, posebno pri Izmjenama i dopunama Prostornog plana, a vodeći brigu o poštivanju svih zakona.

Također, na sjednici se raspravljalo i o koncesiji za marinu u Veloj Luci, koncesijama u Malostonskom zaljevu, o dodjeli besplatnih udžbenika svim učenicima prvih razreda osnovnih škola kojima je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija, o osnivanju Podružnice Opće bolnice Dubrovnik- “Dnevne bolnice Metković” gdje je istaknut problem prostora koji bi se trebao ubrzo riješiti. Zatim o Programima zdravstva i socijalne skrbi 2017., o projektu Centra za djecu s posebnim potrebama koji je ušao u završnu fazu, a za kojeg je Županija osigurala 3,5 milijuna kuna i o drugim točkama.

U Županijsku skupštinu umjesto vijećnika Leonarda Kleškovića ušao je vijećnik Marko Giljača.