Održana radionica promocije HERA certificirane rute Neretva – dolina života

U organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije, U hotelu Narona u Metkoviću 1. travnja 2019. održana je radionica promocije HERA certificirane rute Neretva – dolina života s članovima tematske ceste na kojoj su se utvrdile promjene nastale od zadnje revizije brošure koja je posljednji put napravljena u listopadu 2016. godine. Na radionici u Metkoviću dogovorenu su izmjene i dopune u svrhu unapređenja brošure Neretva – Dolina života u okviru provedbe projekta „HERCULTOUR“ u sklopu programa prekogranične suradnje Interreg Italija – Hrvatska.
Podsjetimo, ukupna vrijednost projekta je približno 8.8 miliona HRK, a cilj projekta je kapitalizirati postignuća projekta HERA i učvrstiti njihovu održivost kroz jačanje djelovanja Udruge HERA te jačanje upravljanja kulturno turističkim rutama i posjetiteljskim centrima koji nose oznaku HERA, na teritorijima lokalnih partnera, kroz izradu planova upravljanja, marketinških planova i provedbu dodatnih promotivnih aktivnosti.
Vrijednost projekta za Dubrovačko-neretvansku županiju iznosi približno 1.2 miliona HRK, sredstva će se uložiti u obnovu prostora na katu Centra za selektivne oblike turizma u Domu kulture u Pločama koji će služiti kao izložbeni prostor Zavičajne zbirke Grada Ploče. Također će se nastaviti sa snažnom promocijom kulturno-turističke rute „Neretva-dolina života“, a jedan dio financijskih sredstava utrošiti će se za nabavku opreme za multimedijalni dio centra.
Hrvatski partneri osim Dubrovačko-neretvanske županije su Zadarska županija kao nositelj projekta, Šibensko-kninska županija i Primorsko-goranska županija, dok su talijanski partneri ADSU Teramo, Turistička zajednica Romagna i Europe Point of Teramo Consortium. Partneri na ovom projektu provode aktivnosti koje će doprinijeti jačanju postojeće prekogranične suradnje u području turizma i očuvanja kulturno-povijesne baštine između Italije i Hrvatske.