Održane dvije radionice za nove i postojeće korisnike ISGE sustava za Dubrovačko-neretvansku županiju

Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Sjever, održali su radionicu za nove i postojeće korisnike Informacijskog sustava za gospodarenje energijom – ISGE za područje županije.

Sukladno odredbama Zakona o energetskoj učinkovitosti (NN 127/14), te Pravilnika o sustavnom gospodarenju energijom u javnom sektoru (NN 18/15), odgovorene osobe dužne su redovito pratiti i najmanje jednom mjesečno unositi podatke o potrošnji energije i vode u ISGE za javne zgrade u nadležnosti osnivača odnosno Dubrovačko-neretvanske županije.
Ovom radionicom se obuhvatila problematika najčešćih grešaka koje su do sada uočene kod unosa mjesečnih računa i zaključavanja izvješća u ISGE-e sustavu. Cilj radionice je ukazati na rješenje postojećih problema te ispraviti pogreške tijekom unosa podataka za 2018. godinu.
Prva radionica je održana s početkom u srijedu u 09,00 sati u Maloj vijećnici u Dubrovniku za predstavnike ustanova koji pripadaju administrativnim područjima Grada Dubrovnika, Općine Dubrovačko Primorje, Općine Konavle i Općine Župa Dubrovačka. Druga radionica je održana s početkom u 13,00 sati u prostorijama Općine Ston za predstavnike ustanova koji pripadaju ostalim administrativnim područjima Dubrovačko-neretvanske županije.