Pomorsko-tehničkoj školi Dubrovnik i Srednjoj školi Petra Šegedina dodijeljena bespovratna sredstva za nabavku školske opreme

Pomorsko-tehnička škola Dubrovnik i Srednja škola Petra Šegedina na Korčuli su jedne od osam škola na području Republike Hrvatske kojoj su dodijeljena bespovratna sredstva za nabavku školske opreme. Pomorsko-tehničkoj školi Dubrovnik odobreno je 462.875,00 kuna, a Srednjoj školi Petra Šegedina 276.051,36 kuna za tu namjenu.

Sredstva su dodijeljena temeljem javnog poziva Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske upućenog srednjim školama u svibnju ove godine te su slijedom toga potpisani i ugovori s ravnateljima prijavljenih srednjih škola koje provode strukovne programe u sektoru pomorstva.

Ova sredstva su izravan doprinos ostvarenju ciljeva Strategije pomorskog razvitka i integralne pomorske politike Republike Hrvatske za razdoblje do 2020. godine. Ovom mjerom Ministarstvo osigurava odgovarajuće materijalne uvjete u pomorskim školama te radi na promociji, jačanju kompetencija i podizanju kvalitete obrazovanja učenika u srednjim pomorskim školama.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture provodi i čitav niz drugih mjera, poput projekta stipendiranja učenika srednjih škola i studenata pomorskih fakulteta, a provodi se i Program sufinanciranja ukrcaja vježbenika palube, stroja i elektrotehnike na brodove.