Potpisan Sporazum o prijenosu nositeljstva projekta NERETVA s DNŽ na Grad Opuzen

Župan Nikola Dobroslavić danas je s načelnicima i gradonačelnicima s područja Neretve potpisao Sporazum o prijenosu nositeljstva projekta NERETVA sa dosadašnjeg nositelja Dubrovačko-neretvanske županije na Grad Opuzen.

Sporazum je potpisan između Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Opuzena, a uz suglasnost gradova Metkovića i Ploče te općina Kula Norinska, Pojezerje, Zažablje i Slivno.

Projekt NERETVA, koji je predmet ovog sporazuma, obuhvaća aktivnosti razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja prihvatljivog za financiranje iz EU strukturnih fondova za spomenuta područja, a prve aktivnosti započele su 2014. godine.

Župan Nikola Dobroslavić tom je prigodom istaknuo kako je Dubrovačko-neretvanska županija dosada uspješno odradila tri od četiri faze izvođenja projekta: izradu studije izvodljivosti, izradu plana razvoja širokopojasne infrastrukture i provedbu javne rasprave uz potporu jedinica lokalne samouprave.

Četvrta faza, koja obuhvaća izradu konačne verzije Plana razvoja širokopojasne infrastrukture, bit će odrađena sada nakon potpisivanja ovog Sporazuma, kazao je župan te istaknuo kako se radi o projektu ukupne vrijednosti 8.655,152 eura, od čega je oko 58 posto sredstava iz fondova EU.

Ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić istaknula je kako je prednost ovog projekta što se odnosi na područja za koja ne postoji komercijalni interes za ulaganja prihvatljivog za financiranje iz EU strukturnih fondova, a cilj projekta je opća pokrivenost područja Neretve širokopojasnim pristupom.