Potpisan Sporazum o prijenosu nositeljstva Projekta razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je danas u Palači Ranjina Sporazum o prijenosu nositeljstva Projekta razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja prihvatljivog za financiranje iz EU strukturnih fondova za područje gradova/općina Konavle, Župa dubrovačka, Dubrovnik i Dubrovačko primorje.

Riječ je o Projektu koji se temelji na Sporazumu o partnerstvu na projektu „Dubrovačko-neretvanska županija – funkcionalna regija“ (sklopljen 1. rujna 2014. godine u Dubrovniku sa svim jedinicama lokalne samouprave) i ICT Strategiji Dubrovačko-neretvanske županije (donesena 4. srpnja 2014. godine na Skupštini Dubrovačko-neretvanske županije).
Župan Dobroslavić ovom prilikom istaknuo je kako omogućavanje širokopojasnog interneta ima izravan utjecaj na povećanje BDP-a, a gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković rekao je kako je riječ o potencijalnih 13 milijuna eura bespovratnih sredstava.

Sukladno dogovoru s jedinicama lokalne samouprave i to gradom Dubrovnikom te općinama Konavle, Župa dubrovačka i Dubrovačko primorje potpisan je Sporazum o prijenosu nositeljstva sa Dubrovačko-neretvanske županije na Grad Dubrovnik.

Dubrovačko-neretvanska županija i dalje ostaje koordinator Projekta razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa.