Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za financiranje Pelješkog mosta

Uz nazočnost župana Nikole Dobroslavića, danas su u hotelu Valamar President ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislav Petric i direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić potpisali Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za financiranje projekta „Cestovno povezivanje s Južnom Dalmacijom”.

Potpisivanjem je označen početak realizacije 420 milijuna eura vrijednog projekta, od kojih 357 milijuna ili 85 posto financira EU, koji podrazumijeva izgradnju Pelješkog mosta, pristupnih cesta i obilaznice Stona, a kojem je preuzeti rok potpune izgradnje 2022. godina.

Bili smo oduvijek sigurni da je to jedino pravo rješenje za Dubrovačko-neretvansku županiju. Ovaj projekt povezuje našu županiju s ostatkom Hrvatske, to je i gospodarski projekt koji će je osnažiti, a posebno Pelješac, Korčulu, Lastovo, Mljet. Također, ovo je i geostrateški, milenijski projekt za kojeg još nismo svjesni što za nas znači. Sretan sam što je današnji dan došao i što je Vlada zauzela stav da je ovo prioritetni projekt Hrvatske”, naglasio je župan Dobroslavić.

Potpisivanju Ugovora kojim su Hrvatskim cestama dodijeljenja sredstva za izgradnju Pelješkog mosta prisustvovali su i zamjenici župana Joško Cebalo i Žaklina Marević, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, saborski zastupnik Branko Bačić te nekadašnji predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić.