Tri milijuna kuna za luku Ston i lukobran u Prigradici

Pomoćnica ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Jadranka Fržop i ravnatelj Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije Antun Banovac potpisali su danas u Palači Ranjini dva sporazuma o sufinanciranju projekata na području Županije.

Resorno Ministarstvo i Lučka uprava Dubrovačko – neretvanske županije sporazumima će osigurati realizaciju dva projekta, uređenje obale u luci Ston koje će Ministarstvo sufinancirati s dva milijuna kuna proračunskih sredstava te sanaciju dijela lukobrana luke Prigradica s iznosom od milijun kuna.

Potpisivanju sporazuma nazočili su zamjenik župana Davorko Obuljen i pročelnik Upravnog odjela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Ivo Klaić, koji su na sastanku, koji je predhodio potpisivanju sporazuma, razgovarali s pomoćnicom ministra o suradnji Ministarstva i Županije.

Republika Hrvatska je kroz resorno ministrstvo unatrag deset godina sufinancirala više od sto projekata županijskih lučkih uprava pri čemu su izdaci Državnog proračuna namjenjeni izgradnji, sanaciji i rekonstrukciji luka županijskog i lokalnog značaja premašili tristo pedeset milijuna kuna.

Svi prisutni iskazali su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, naglasivši da su sredstva za sufinanciranje ove godine znatno veća nego prošle.