Potpredsjednik Stalnog odbora Narodnog kongresa NR Kine Cao Jianming u posjetu županiji

Potpredsjednik Stalnog odbora Narodnog kongresa NR Kine Cao Jianming s izaslanstvom boravio je u dvodnevnom posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji. U Dubrovniku se visoko kinesko izaslanstvo susrelo sa županom Nikolom Dobroslavićem i zamjenicom župana Žaklinom Marević, dok je prilikom njihova posjeta Gradu Korčuli u pratnji izaslanstva bio zamjenik župana Joško Cebalo.

Župan Nikola Dobroslavić je, između ostalog, potpredsjednika Stalnog odbora Narodnog kongresa NR Kine i njegove suradnike upoznao s kulturno-povijesnim, prirodnim i gospodarskim značajkama županije, s posebnim naglaskom na turizam i zadovoljstvo što je Dubrovačko-neretvanska županije sve više prepoznata na kineskom turističkom tržištu.

Tijekom posjeta Gradu Korčuli, izaslanstvo Narodnog kongresa NR Kine je u pratnji zamjenika župana Joška Cebala i gradonačelnika Fabrisa, prilikom obilaska kulturno-povijesnih znamenitosti Korčule, posjetilo i Rodnu kuću Marka Pola. Tom je prigodom istaknuto kako je upravo Marko Polo važna poveznica dviju zemalja te je bilo govora o budućim, zajedničkim aktivnostima u cilju jačanja turističke promocije i suradnje.

U Gradskoj vijećnici Grada Korčule je održan i kratki radni sastanak gradonačelnika Korčule Andrije Fabrisa i zamjenika župana Joška Cebala s Nj. E. Cao Jianmingom i njegovim najbližim suradnicima.