Predsjednik Vlade Plenković i predsjednik Europske komisije Juncker u posjetu Dubrovniku

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker sa svojim suradnicima boravili su danas u Dubrovniku. U pratnji župana Nikole Dobroslavića, gradonačelnika Dubrovnika Mata Frankovića i v.d. direktora Zračne luke Dubrovnik Frana Luetića predsjednik Vlade Plenković i predsjednik Europske komisije Juncker posjetili su Zračnu luku i ondje održali kratak sastanak te obišli radove druge faze projekta „Razvoj Zračne luke Dubrovnik“, koji se sufinancira bespovratnim europskim sredstvima.

Na sastanku je predsjedniku Europske komisije predstavljen tijek i realizacija jačanja i izgradnje cijele infrastrukture dubrovačke Zračne luke, koji se sufinancira europskim sredstvima u iznosu od 158 milijuna eura i koji je, kako je naglasio premijer Plenković, znatno povećao kapacitete prometa u Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a samim time i podigao kvalitetu turizma u najjužnijem i najatraktivnijem dijelu Hrvatske.

Tijekom susreta s predsjednikom Europske komisije Junckerom bilo je govora i tijeku izgradnje Pelješkoga mosta, koji se sufinancira europskim sredstvima u ukupnom iznosu od 357 milijuna eura, ali je naglašeno i kako se Dubrovačko-neretvanska županija ubraja u najuspješnije hrvatske županije u apsorpciji europskih sredstava, budući su sada u tijeku projekti kojima se europskim sredstvima obnavlja i vodno-komunalna infrastruktura, kulturna baština, studentski domovi te brojni drugi projekti.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković kazao je kako se posjet predsjednika Europske komisije Jean-Claudea Junckera Hrvatskoj nastavlja sutra u Zagrebu te najavio da će se razgovarati o nizu aktualnih tema – od strateškog programa EU-a koji je okvir rada budućega Vijeća i Komisije, ali i o prioritetima hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije te o budućem Višegodišnjem financijskom okviru EU-a (2021.-2027.).