Predstavnice Centra za poduzetništvo sudjelovale na 23. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta organiziralo je 23. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu. Savjetovanje je održano od 25. do 27. travnja 2019. u Vodicama, a na njemu su sudjelovale direktorica Centra za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije, Marija Previšić i djelatnica Matea Batinović.
Na prigodnoj svečanosti otvorenja 23. Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu, svim sudionicima se obratio ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat koji je naglasio kako je cilj poticati proizvodne investicije, razvoj industrija, izvozno orijentiranoga gospodarstva i kreativnih te tehnoloških inovacija.

Prvi dan održavanja Nacionalnog savjetovanja obuhvatio je prigodna izlaganja u sklopu kojih se obratio suosnivač tvrtke Q Software Filip Ljubić čija je tema „Zašto je Hrvatska tako privlačna“ izazvala posebnu pozornost sudionika.

„Do sada smo u Hrvatsku doveli sigurno više stotina investitora i gospodarstvenika, a to je velik i relevantan uzorak. Mogu stvarno reći da Hrvatska trenutno uživa status lijepe i atraktivne zemlje u koju svi žele doći. Mi Hrvati često to ne vidimo jer imamo idealiziranu sliku Zapada, ali u svjetskim razmjerima, Hrvatska je iznimno uređena, organizirana, čista i sigurna zemlja, koja uz sve to ima i veliku kulturnu baštinu te specifične prirodne ljepote“, istaknuo je Filip Ljubić.

Nakon suosnivača tvrtke Q Software, profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te direktor konzultantske firme za digitalne inovacije, prof. Velimir Srića, održao je zanimljivo predavanje o trendovima u upravljanju inovacijama, a predsjednik uprave HAMAG BICRO-a, Vjeran Vrbanac je predstavio Program PoC.
Drugi dan održavanja Nacionalnog savjetovanja donio je zanimljive panele, uključujući panel „Pitajte Vladu“ na kojem su poduzetnici mogli dati svoje prijedloge, kritike, ali i postaviti pitanja. Nakon panela „Pitajte Vladu“, slijedilo je predavanje „Promocija poduzetništva: znamo li istaknuti svoja postignuća?“ kojeg je održala pomoćnica ministra Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac. Posebno je zanimljivo bilo predavanje izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića, koji je kroz veliki uspjeh naših Vatrenih na nedavno održanom Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, govorio o važnosti sporta kao hrvatskog izvoznog proizvoda. Poslijepodne je održano predstavljanje gaming industrije, kao jedne od najbrže rastućih industrija u svijetu.