Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije na Konferenciji o ženama u poduzetništvu – ‘Okreni ploču!’.

Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovali su na Konferenciji o ženama u poduzetništvu – ‘Okreni ploču!’.
Žene kasne s ulaskom u poduzetništvo u odnosu na muškarce, a u poslovnom svijetu ih sprječavaju stari obrasci protiv kojih se moramo boriti. Neravnopravnost žena izravno djeluje na gospodarstvo, zbog toga je potrebno stvarati agilne poslovne timove u kojima žene moraju imati ključne uloge – istaknula je Mirjana Čagalj, potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze na konferenciji o ženskom poduzetništvu ‘Okreni ploču! u organizaciji Hrvatske udruge poslovnih žena Krug – Ogranak Dubrovnik i HGK Županijske komore Dubrovnik.
Gordana Restović, predsjednica udruge Krug, pohvalila je suradnju Hrvatske gospodarske komore i Udruge Krug, koja je rezultirala ovom konferencijom, i naglasila da se uspjeh članica udruge Krug ne mjeri samo na lokalnoj, već i na nacionalnoj razini.
Terezina Orlić, v.d. predsjednice HGK-Županijske komore Dubrovnik napomenula je da se ovom konferencijom otvaraju nove prilike za ulazak žena u poduzetništvo. ‘Prepreke za veći udio žena u poduzetništvu, ali i u ostalim sferama gospodarskog i društvenog života, ne leže samo u vanjskim razlozima, barijere su i u nama samima. Stoga, osim obrazovanja, žene moraju imati više samopouzdanja’, kazala je Orlić.
Sanja Putica, saborska zastupnica i potpredsjednica Parlamentarne skupštine Vijeća Europe, izjavila je kako se žene moraju dvostruko dokazivati. ‘Naš je put znatno teži od onog muškaraca, ali ipak ne moramo biti muškarci nego moramo zadržati emociju i ulagati u našu solidarnost te međusobnim pomaganjem učiniti položaj žena u Hrvatskoj boljim’, naglasila je Putica.
Na tri panela u sklopu konferencije razgovaralo se o temama specifičnim za žensko poduzetništvo, od pokretanja posla i cjeloživotnog učenja do savladavanja poslovnih i osobnih izazova.