Predstavnici talijanske regije Abruzzo u Županiji

Zamjenica župana Žaklina Marević i direktorica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić održale su radni sastanak s delegacijom iz talijanske regije Abruzzo. U talijanskoj delegaciji su bili zastupnik talijanskog Parlamenta i predsjednik Državne komisije za regionalnu suradnju i EU programe Fabrizio Di Stefano te direktorica agencije ASPO i generalna tajnica Gospodarske komore Chieti dr. Paola Sabella sa suradnicima.

Teme sastanka bile su suradnja na EU projektima, razgovor oko zajedničke pripreme projekata na programima „Kreativna Europa“ te otvaranje natječaja u studenom 2017. i siječnju 2018. godine. Talijanski partneri predložili su i nekoliko konkretnih projektnih ideja koje se svojim temama uklapaju u strategiju razvoja naše županije.

Zamjenica Marević predstavila je razvojne projekte Županije te podijelila iskustva u dosadašnjoj uspješnoj suradnji s partnerima iz više talijanskih regija. Također, naglasila je prednosti brojnih poznanstava i kontakata ostvarenih kroz zajednički rad na EU projektima te edukaciju djelatnika.

Direkorica DUNEA-e Melanija Milić predstavila je rad i projekte Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije te izrazila zadovoljstvo inicijativom talijanskih partnera koji, kao i mnogi drugi u posljednje vrijeme, prepoznaju DUNEU i Dubrovačko-neretvansku županiju kao kvalitetnog partnera.

Dubrovačko-neretvanska županija i talijanska regija Abruzzo imaju potpisan Sporazum o suradnji od 2011. godine.