Predstavnici Udruge Duba Pelješka kod Župana

Župan Nikola Dobroslavić održao je sastanak s predstavnicima Udruge Duba Pelješka na čelu s predsjednikom Udruge Deanom Murinom.

Predstavnici Udruge upoznali su Župana sa svojim aktivnostima za napredak svog mjesta, od kojih je jedna od najvažnijih dovođenje vode iz dubokih bušotina koje su financirane od Općine Trpanj i Hrvatskih voda. Kao problemi su naglašeni neriješeni imovinsko-pravni odnosi te tehnički problemi kod pozicioniranja stanice za desalinizaciju vode. Istaknuto je i kako je jedan od problema mjesta pad napona elektro-mreže tijekom ljetnih mjeseci uslijed povećanog broja potrošača.

Predstavnici Udruge najavili su i namjeru organiziranja prikupljanja sredstava od iseljenika porijeklom iz sela kao i drugih mještana, a u svrhu produžetka lukobrana i poboljšanja rasvjete u lučici.

Aktivnosti Udruge usmjerene su i na humanitarno djelovanje, istaknuto je, pa je tako u humanitarnoj akciji u njihovoj organizaciji prikupljeno više od 23 tisuće kuna za Dom za stare i nemoćne osobe u Korčuli.

Župan Nikola Dobroslavić je rekao kako su ovakve aktivnosti Udruge hvalevrijedne, da je o problemima Dube Pelješke razgovarao i s načelnikom Općine Trpanj te da će predložiti uključenje Udruge u razgovore s Općinom i Županijskom lučkom upravom o temema u kojima Udruga može pomoći.