Pročelnica Dadić nazočila glazbeno-scenskoj predstavi ”Plamen vukovarskog svjetla”

Pročelnica UO za društvene djelatnosti Jelena Dadić nazočila je u Dubrovniku glazbeno-scenskoj predstavi ‘Plamen vukovarskog svjetla’ koja je održana u srijedu navečer u dvorani OŠ Marina Držića, a u okviru obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja.

Riječ je o predstavi kroz koju se priča o Vukovaru prije rata, o obrani tijekom Domoviskog rata i o Vukovaru danas.  Ovaj posebni glazbeno-scenski prikaz projekt je dvojice vukovarskih branitelja Damira Markuša Kutine i Damira Plavšića, a izvedba u Dubrovniku je 195. po redu, nakon brojnih izvedbi po Hrvatskoj i svijetu. Gledatelji, zahvaljujući specijalnim svjetlosnim, zvučnim i mirisnim efektima, imaju osjećaj da i sami sudjeluju u svim događanjima. Ujedno, riječ je o predstavi koja ima posebnu suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja te preporuku i suglasnost Agencije za odgoj i obrazovanje, za prikazivanje djeci školskog uzrasta i mladima.

Nakon izvedbe mogla se vidjeti izložba ratnih fotografija nastalih tijekom obrane Vukovara te kupiti knjige ‘Bitka za Vukovar, ne plači moj Dobri Anđele’ autora Damira Plavšića i ’58, HOS u obrani Vukovara i Bogdanovaca’ autora Damira Markuša, koje opisuju bitku za Vukovar.

Na predstavi su bili i učenici više škola kojima je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija i to Gimnazija Dubrovnik, Obrtnička i tehnička škola Dubrovnik, Ekonomska i trgovačka škola Dubrovnik, Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik, Pomorsko-tehnička škola Dubrovnik, te Umjetnička škola Luke Sorkočevića.