Program za mlade: Radionice u Korčuli i Blatu

Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji sa Europskim domom mladih i dalje nastavlja sa izradom programa za mlade, a nedavno je predstavljen županijski info-centar za mlade na otoku Korčuli.

Radionica za osobe koje rade s mladima u udrugama, ustanovama i jedinicama lokalne samouprave Korčule i Lumbarde održana je u gradskoj vijećnici Grada Korčule. Diskusiju je moderirala Adriana Kremenjaš-Daničić iz Europskog doma Dubrovnik te su predstavljene aktivnosti županijskog Info-centra za mlade.

U kontekstu aktivnog sudjelovanja mladih u društvu gradonačelnik Korčule Andrija Fabris istaknuo je da je velik broj mladih sugrađana aktivan u nekoj od brojnih lokalnih udruga, za razliku od prethodnih godina te da će se uskoro formirati Savjet mladih grada Korčule. Također, istaknuo je da bi Grad Korčula iz svog proračuna mogao sufinancirati odlazak mladih Korčulana na neku vrstu mobilnosti u inozemstvu kroz europski program Erasmus+.

Također, radionice su održane i u općini Blato. U prvoj radionici sudjelovali su učenici Srednje škole Blato pa su glavne teme za diskusiju bile nepovoljna raspodjela smjerova u srednjim školama i zapošljavanje i poduzetništvo mladih. U drugoj radionici sudjelovali su predstavnici Općine Blato, Savjeta mladih Općine Blato i nekoliko lokalnih udruga koje rade s mladima na kojoj je predloženo stipendiranje nadarenih učenika i onih koji se odluče za deficitarna zanimanja radi dodatnog poticaja (samo)zapošljavanja mladih obrtnika u svim dijelovima županije.